Video's


Voor verschillende opdrachtgevers vang ik de verhalen van change makers en betekenisvolle ondernemers maar al te graag op camera (Panasonic GH5).

Bij deze een selectie van mijn meest recente video's. Enjoy!

Circulaire held Elvis & Kresse
In het Britse Kent ontmoette ik betekenisvolle ondernemer Kresse Wesling, de mede-oprichter van Elvis & Kresse. Voor deze video heb ik de research, het filmwerk (zowel interview als b-roll), de audio, de edit en de distributie via sociale media gedaan. Ook schreef ik bij de video dit artikel (ENG). Het verhaal is zowel op Behind the Change als BrightVibes gepubliceerd en is via sociale media bijna 600.000 keer bekeken.

Leven in harmonie met de natuur: deze eco-community laat zien dat het kan
In Zuid-Spanje bracht ik een bezoekje aan Sunseed Desert Technology: een inspirerende gemeenschap die op talloze manieren zo duurzaam mogelijk probeert te leven. Voor deze video heb ik de research, het filmwerk (zowel interview als b-roll), de audio, de edit en de distributie via sociale media gedaan. Ook schreef ik bij de video dit artikel (ENG). Het verhaal is zowel op Behind the Change als BrightVibes gepubliceerd en is via sociale media bijna 800.000 keer bekeken.

Zeewier als oplossing voor... vrijwel alles!
In de haven van IJmuiden legde ik voor MaatschapWij het verhaal van Nikki Spil, de mede-oprichter van Zee Boerderij IJmond, vast. Om het vervuilde water te zuiveren, de biodiversiteit een boost te geven en CO2 op te vangen kweekt Nikki samen met Sjoerd Laarhoven zeewier. Voor deze video heb ik de research, het filmwerk (zowel interview als b-roll), de audio en de edit gedaan. Ook schreef ik bij de video dit artikel. Het verhaal is op MaatschapWij, BrightVibes en DJ100 gepubliceerd.

Slimme shampoo-capsules
Tachtig procent van producten zoals douchegel en shampoo bestaat uit water. Dit zorgt niet alleen voor heel veel onnodig vervoer (en daarmee uitstoot), maar ook voor een enorme berg plastic. Om deze twee problemen te tackelen startte Ilse Kwaaitaal samen met Mirjam de Bruijn Twenty: een geconcentreerde shampoo-capsule die je thuis kunt oplossen. Voor deze video - die ik voor MaatschapWij maakte - heb ik de research, het filmwerk, de audio en de edit gedaan. Ook schreef ik bij de video dit artikel. Het verhaal is op MaatschapWij, BrightVibes en DJ100 gepubliceerd.

Videoportretten

Voor MaatschapWij heb ik tientallen videoportretten gemaakt, die niet alleen door het inspiratieplatform zelf, maar onder andere ook door De Correspondent, Follow the Money, Duurzaam Bedrijfsleven en de DJ100 zijn gepubliceerd. Voor deze video's heb ik de research, het interview en de edit gedaan. Ook schreef ik bij alle video's een artikel.

Bij deze een paar voorbeelden:

Karin Bruers over verbinding
Karin Bruers gelooft niet in een 'afstand tot de arbeidsmarkt'. Met Social Sofa - een sociale coöperatie die langzaam maar zeker de wereld verovert - geeft ze mensen hun eigenwaarde terug en komt ze tegelijkertijd in actie tegen sociale verkilling. Maar bovenal is haar verander-drang buitengewoon aanstekelijk. 

Dion Drew over Open Hiring
Het credo van The Greyston Bakery is: “We don’t hire people to bake brownies, we bake brownies to hire people.” De koekjesfabriek van onder meer Ben & Jerry’s doet niet aan sollicitatiegesprekken, maar aan ‘open aannemen’. Dat betekent dat iedereen die door de deur van de bakkerij loopt zijn naam op een lijst kan zetten. Zodra er een plek vrijkomt, word je gebeld. Dion Drew weet uit eigen ervaring hoeveel effect dat kan hebben.

Mireille Geijsen over betekenisvol ondernemen
Bij i-did zijn het sociale en het circulaire onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel het herwaarderen van arbeidspotentieel als het herwaarderen van grondstoffen staat in het sociale en circulaire bedrijf centraal. Dat het hebben van een zogenaamde triple bottom line niet altijd even gemakkelijk is, weet Mireille als geen ander. Ze vertelt er open over.

Babette Porcelijn over De Verborgen Impact
De consument vraagt, betaalt en gebruikt, maar ziet niet wat dat aan de andere kant van de wereld aanricht. Hoe kun je verduurzamen als je niet weet welke effect jouw gedrag daadwerkelijk heeft? Om mensen te helpen aan de juiste groene knoppen te draaien schreef Babette Porcelijn het boek De Verborgen Impact.

Jelmer Mommers over de kracht van verhalen
Het verhaal van de toekomst gaat volgens Jelmer Mommers van De Correspondent over het besef dat we allemaal op dezelfde aarde leven, en dat we afhankelijk zijn van het welzijn van die aarde. Dat ons lot verbonden is met het lot van mensen elders ter wereld, en met het lot van toekomstige generaties. En dat we kiezen voor een vorm van energie die bij dat besef past. Een vorm die schoon is, en rechtvaardig. 

Freke van Nimwegen over voedselverspilling
Wereldwijd verspillen we eenderde van ons eten. Voedselverspilling drukt hiermee zwaar op de aarde. Met Instock brengt Freke van Nimwegen hier verandering in. Inmiddels heeft de betekenisvolle restaurantketen vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag en heeft het al meer dan een half miljoen kilo eten gered.

Verder kijken? Op mijn auteurspagina op MaatschapWij zijn vrijwel al mijn videoportretten te zien!