Wie ik ben


Ik ben Nadine Maarhuis: videograaf, schrijver, journalist, spreker en afgestudeerd Socioloog.

De afgelopen drie jaar heb ik de verhalen van bijna honderd maatschappijvernieuwers, betekenisvolle ondernemers en wereldverbeteraars in woord en beeld gevangen. Mijn video's, artikelen en blogs zijn onder andere gepubliceerd door MaatschapWij, BrightVibesFollow the Money en Duurzaam Bedrijfsleven.

Op zoek naar een videograaf, schrijver, copywriter of journalist om jouw betekenisvolle verhaal te vertellen? Neem dan contact met me op!

Huidige opdrachtgevers
Op dit moment werk ik als videograaf en schrijver voor MaatschapWij - een inspiratieplatform voor een socialer en duurzamer Nederland. Zo maakte ik onlangs dit verhaal van Nikki Spil, de mede-oprichter van Zee Boerderij IJmond.

Stories worth sharing
Naast mijn werk bij MaatschapWij vertel ik de verhalen van internationale change makers op Behind the Change (ENG). Zo bezocht ik in Engeland Kresse Wesling, de co-founder van Elvis & Kresse.

Boek 'Pioniers van de nieuwe welvaart'
Voor uitgeverij Business Contact heb ik samen met Kees Klomp het boek Pioniers van de nieuwe welvaart geschreven. Benieuwd naar de praktijk van de betekeniseconomie? Het boek is overal verkrijgbaar, onder andere bij de betekenisvolle boekenwinkel YouBeDo. Bestellen kan hier.

Spreken
Ik vertel de verhalen van maatschappijvernieuwers, change makers en betekenisvolle ondernemers niet alleen graag via video's, artikelen en boeken, maar ook tijdens lezingen en workshops. Zo sprak ik op de VU bij De Vrije Wereld, gaf ik een lezing tijdens een evenement van Brabant DC en interviewde ik live pioniers op de Hembrug Happening

Op zoek naar een frisse en inspirerende spreker of moderator (thema's: de betekeniseconomie, sociaal ondernemen, duurzaamheid & maatschappijvernieuwing)? Neem dan contact met me op.

Publicaties
Mijn werk is onder andere gepubliceerd door Follow the MoneyMaatschapWij, BrightVibesInstock (kookboek Circular Chefs), Duurzaam Bedrijfsleven, DJ100The Amaphiko Magazine, Impact Hub AmsterdamSocial Enterprise NL en MVO Nederland.